Ως φοιτητής, μετακινείσαι. Μετακινείσαι συχνά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μένεις σχεδόν ποτέ για πολλές ώρες στο σπίτι. Είτε λόγω πολλών μαθημάτων στο πανεπιστήμιο είτε λόγω πολλών… κοινωνικών υποχρεώσεων με φίλους και συμφοιτητές, οι μετακινήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου.
Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν και σε αυτόν τον τομέα, τις οποίες μπορείς να προσθέσεις δίπλα σε αυτές τις δημοφιλείς που έχεις “κατεβάσει” ήδη. Δες μερικές εδώ:
Pame stasi
Μια εφαρμογή που σε ενημερώνει πότε θα έρθει το λεωφορείο που περιμένεις. Είναι σωτήρια γιατί ξέρεις πότε ακριβώς θα ξεκινήσεις από το σπίτι για να φτάσεις την κατάλληλη στιγμή στη στάση και δεν χρειάζεται να γίνεις ο Φλας Γκόρντον για να προλάβεις το λεωφορείο σου, ούτε να… ξεροσταλιάζεις για να περιμένεις το επόμενο. Η εφαρμογή αφορά σε λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχη είναι το OASA Telematics.
Για τη Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχουν ούτε μετρό, ούτε τρόλεϊ, ούτε κάτι άλλο εκτός από λεωφορείο, η εφαρμογή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι το ΟΑΣΘ bus.
Beat
Αν πάλι δεν προλαβαίνεις με τίποτα το ραντεβού σου, τότε χρειάζεσαι εδώ και τώρα ταξί. Η εφαρμογή που θα σε σώσει είναι το Beat, με το οποίο έχεις τη δυνατότητα να ειδοποιήσεις το πλησιέστερο ταξί, εύκολα κι απλά, χωρίς καμία χρέωση και να πληρώσεις όπως θέλεις. Είναι μια εφαρμογή που πραγματικά απλοποίησε τη διαδικασία αναζήτησης ταξί και αποτελεί μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι η τεχνολογία είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην καθημερινότητά μας.
Foursquare city guide
Η Foursquare city guide είναι μια εφαρμογή που αποτελεί “οδηγό” για την πόλη στην οποία βρίσκεσαι, είτε μένεις σε αυτή ως φοιτητής είτε την επισκέπτεσαι ως τουρίστας. Μέσω του app παίρνεις συμβουλές και tips για αξιοθέατα, σημεία που αξίζουν για φαγητό ή για καφέ, ακόμη και για βόλτες στην πόλη. Οι συμβουλές προέρχονται, λένε, από ανθρώπους σαν κι εσένα κι όχι από επαγγελματίες που έχουν πληρώσει για την προβολή τους.