Εφαρμογές για ηχογράφηση μαθήματος: σώζουν… σημειώσεις!

Έχει συμβεί σε όλους μας. Είτε επειδή έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, είτε επειδή δεν έχουμε και πολλή όρεξη, είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε αυτά που λέει ο καθηγητής, “χάνουμε” κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες την ώρα του μαθήματος και δεν τις καταγράφουμε στις σημειώσεις μας.

Στο Google Play θα βρεις πολλές εφαρμογές ως “Συσκευή εγγραφής φωνής”, με διάφορες κριτικές. Εδώ είναι κάποιες από αυτές, αν και η επιλογή είναι καθαρά δική σου:

Easy voice recorder

Μην ανησυχείς για την ποιότητα ήχου. Ηχογράφησε αυτά που λέει ο καθηγητής, ακόμη κι αν δεν κάθεσαι στην πρώτη σειρά της αίθουσας. Κι όταν αργότερα, στην περίοδο της εξεταστικής, διαβάζοντας τις σημειώσεις σου, θα αναρωτιέσαι “μα, τι στο καλό γράφω εδώ;”, το Easy voice recorder θα σου δώσει τη λύση. Το καλό με αυτή την εφαρμογή είναι ότι δεν έχει χρονικό όριο λήξης εγγραφής και ότι σου δίνεται η δυνατότητα να καταγράψεις πολύωρες διαλέξεις σε συμπιεσμένο αρχείο. Μπορείς επίσης εύκολα να “στείλεις” στο mail σου το αρχείο, για μία ακόμη αποθήκευση, για να είσαι σίγουρος δηλαδή.

Smart Recorder – High-quality voice recorder

Στην ίδια λογική κινείται και το Smart Recorder – High-quality voice recorder, μια εύκολη εφαρμογή που επίσης σου λύνει τα χέρια στην περίπτωση που θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα “χάσεις” καμία χρήσιμη λεπτομέρεια από αυτά που λέει ο καθηγητής. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει και την ικανότητα να απαλείφει τις “στιγμές” ησυχίας, με αποτέλεσμα το αρχείο που θα σου μείνει να είναι καθαρά φωνητικό, χωρίς ενοχλητικές αναμονές κατά την ακρόαση.

Hi-Q MP3 Voice Recorder

Με καλές κριτικές, το Hi-Q MP3 Voice Recorder είναι κατάλληλο για όσους θέλουν το “ζουμί” του μαθήματος, δηλαδή ένα δεκάλεπτο ήχου κατά το οποίο κρατούν τα βασικά από τη διάλεξη του καθηγητή. Για μεγαλύτερης διάρκειας -άνω του δεκαλέπτου- αρχεία φωνής, αναβαθμίζεις σε Pro. Η εφαρμογή “στέλνει” στο Drop ή στο Google Drive τις ηχογραφήσεις και έτσι δεν σκας για χωρητικότητα κ.λπ.