Εφαρμογές που οργανώνουν το φοιτητικό διάβασμα

Αν είσαι άνθρωπος της λίστας και του προγραμματισμού, αυτό είναι ένα θέμα που μπορείς και να διαβάσεις. Αν πάλι δεν είσαι, τότε πρέπει να το διαβάσεις οπωσδήποτε!

Οργάνωσε το διάβασμα και γενικότερα την καθημερινότητά σου με εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Το κινητό σου είναι εδώ για να σε οργανώσει, αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο app.

My study life

Ξέχνα το χάος που επικρατεί στο γραφείο και στο… μυαλό σου. Το My study life ήρθε για να σε βοηθήσει με το πρόγραμμα μαθημάτων, τις εργασίες που πρέπει να δώσεις για κάθε μάθημα, το πότε δίνεις το μάθημα στην εξεταστική. Σε ειδοποιεί κάθε φορά που μια προθεσμία τελειώνει. Εξαιρετικά χρήσιμο το ότι η εφαρμογή συγχρονίζεται με όλες τις υπόλοιπες συσκευές σου και έτσι μπορείς να τη βλέπεις από παντού.

Η Wunderlist γίνεται To do

Για όσους δούλευαν ικανοποιητικά με τη Wunderlist και… έπιναν νερό στο όνομά της, θα χρειαστεί να μάθουν ότι αυτή μεταλλάσσεται σε To do,

σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Microsoft. Πρακτική, εξαιρετικά απλή και με ευχάριστο περιβάλλον, η εφαρμογή αυτή είναι από τις αγαπημένες αυτών που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οργάνωση, αφού εκτός από το έξυπνο ημερολόγιο, διαθέτει και λίστες με εκκρεμείς εργασίες, το γνωστό “to do”. Για τους φοιτητές, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ορίσουν μία λίστα αντίστοιχη με κάθε μάθημα του εξαμήνου τους και σε αυτή να προσθέτουν κάθε φορά τις εργασίες που πρέπει να κάνουν, τις ώρες μαθήματος, τις ώρες συνεργασίας με τον καθηγητή κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό, όλα θα είναι τακτοποιημένα στο κινητό τους και δεν θα μπερδεύονται μεταξύ των μαθημάτων. Επίσης, μπορούν εύκολα να “μοιραστούν” τα αρχεία με άλλους συμφοιτητές τους, που συμμετέχουν για παράδειγμα στη συγγραφή μιας κοινής εργασίας.

Todoist

Aν είσαι ήδη από αυτούς που χρησιμοποιούν εκατοντάδες stickers και καταγράφουν όλα όσα έχουν να κάνουν, τότε είσαι τύπος todoist. Η ομώνυμη εφαρμογή είναι κάτι που θα αγαπήσεις, αφού χαρίζει ξεγνοιασιά και ηρεμία στον εγκέφαλό σου που αναρωτιέται: “αυτό το έκανα;”