Στιγμές ξενοιασιάς, καθήκοντα που περιορίζονται στα μαθήματα και τις εργασίες γύρω από το Πανεπιστήμιο και πολύς πολύς ελεύθερος χρόνος. Αυτά είναι τα “συστατικά” μιας τυπικής φοιτητικής καθημερινότητας, αυτής που ζουν εκατομμύρια φοιτητές ανά τον κόσμο σε όποιον κλάδο κι αν σπουδάζουν.
Πώς θα ήταν όμως αυτή η καθημερινότητα αν δεν υπήρχε η Τεχνολογία και κυρίως το Διαδίκτυο που κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή μας και προσφέρει λύσεις γρήγορα και απλά, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο;
Στο studdle επιμένουμε ότι για τους απανταχού φοιτητές, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το Διαδίκτυο. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα (είτε σε επίπεδο δήλωσης μαθημάτων, είτε σε επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και καθηγητών αλλά και γενικότερα στη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος) δεν θα παρέχονταν εξ αποστάσεως.
Το Διαδίκτυο
Είτε περισσότερο είτε λιγότερο επιμελείς σε ό,τι αφορά τα καθήκοντά τους, οι φοιτητές της σύγχρονης εποχής έχουν πάρα πολλές δυνατότητες που τους προσφέρει η χρήση του Διαδικτύου. Η αναζήτηση των πηγών και των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων που απαιτούνται για τη σύνταξη μιας εργασίας ή την προετοιμασία ενός μαθήματος δεν θα ήταν τόσο εύκολη, όσο σήμερα, που με τη σωστή αναζήτηση στο Ίντερνετ χιλιάδες πηγές ξεδιπλώνονται στον κάθε ενδιαφερόμενο.
Αλλά και τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν υπήρχαν αυτές οι ευρηματικές, ευφάνταστες εφαρμογές, τα πολυαγαπημένα apps που προσφέρουν χρυσές λύσεις σε καθημερινά προβληματάκια, όπως στα εξής: στο πώς ως φοιτητής θα οργανώσεις τις σημειώσεις σου, πώς θα κάνεις πιο εύκολο το διάβασμα για την εξεταστική, αλλά και πώς θα κινηθείς στην πόλη σου ή πώς θα ενημερωθείς για τα όσα συμβαίνουν γύρω σου.
Κακά τα ψέμματα: υπήρχε φοιτητική ζωή πριν το Διαδίκτυο;