Αν θέλεις να… το τερματίσεις στην οργάνωση, ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο μιας απλής to do εφαρμογής, τότε είσαι φοιτητής που στοχεύει ψηλά (και μπράβο σου)! Για σένα που θέλεις πραγματικά να γλιτώσεις χρόνο και διάθεση όταν αποφασίσεις να διαβάσεις ή να γράψεις την εργασία σου για ένα μάθημα, τότε υπάρχουν apps που πραγματικά θα λατρέψεις.
Σε όλους μας, άλλωστε, έχει συμβεί: ξεκινάμε με όρεξη να γράψουμε (επιτέλους) εκείνη την εργασία που χρωστάμε, αλλά χάνουμε τη διάθεσή μας, ψάχνοντας πού είναι εκείνο το ενδιαφέρον άρθρο που είχαμε διαβάσει ή εκείνες οι σημειώσεις που συνοπτικά ανέφεραν το πού ακριβώς θέλουμε να καταλήξουμε με την εργασία μας.
Ξεπέρασε αυτό το στάδιο με κάποιες σχετικές εφαρμογές, όπως τις εξής:
Evernote
Μια από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές για κινητό, τάμπλετ ή τον υπολογιστή σου, που πραγματικά σε βοηθά να οργανώνεσαι. Δεν πρόκειται για μια απλή, τύπου to do εφαρμογή, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Αν και σχετικά παλιά, εξακολουθεί να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών.
Με την Evernote μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις από το μάθημα, να “καρφιτσώνεις” σε αυτές το ηχητικό του καθηγητή που κάνει τη διάλεξη, να προσθέσεις αργότερα μία καλή σκέψη που σου ήρθε για την εργασία στο συγκεκριμένο μάθημα, αλλά και να φορτώσεις στο μάθημα κάποιο ενδιαφέρον άρθρο που είδες σε μια διαδικτυακή εφημερίδα, ένα pdf ή ένα site.
Έτσι, όταν αργότερα θελήσεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο μάθημα, θα τα έχεις όλα συγκεντρωμένα στην εφαρμογή! Αυτό κι αν είναι οργάνωση! Το πιο ωραίο με το Evernote είναι ότι όσο το χειρίζεσαι, τόσο ανακαλύπτεις κι άλλες δυνατότητες.
OneNote
Αντίστοιχης λογικής είναι και η εφαρμογή OneNote της Μicrosoft. Χειρόγραφες σημειώσεις, αρχεία από το web, αλλά και καταγραφή ιδεών, τις οποίες μάλιστα μπορείς να μοιραστείς με φίλους ή συμφοιτητές σου, όλα θα τα βρεις εύκολα και γρήγορα εφόσον τα αποθηκεύσεις στην OneNote.
Επίσης, έχει εκπληκτική συμβατότητα με το Microsoft Word και Excel, αφού είναι της ίδιας εταιρείας, κάτι που κάνει πιο εύκολη τη διαχείρισή του.