Χρήσιμες εφαρμογές για επανάληψη και βιβλιογραφία

Ωραίες οι βόλτες, αλλά ήρθε η ώρα της εξεταστικής. Γιατί να πανικοβληθείς; Ακόμη κι αν έχεις αφήσει το διάβασμα για την τελευταία στιγμή κι έχεις επιπλέον να διορθώσεις κι εκείνη την εργασία που ήταν προαπαιτούμενη για να πετύχεις καλύτερη βαθμολογία, δεν πρέπει να το βάλεις κάτω.

Υπάρχουν κάποιοι που θα σε βοηθήσουν κι αυτοί είναι οι δημιουργοί ορισμένων πραγματικά ευρηματικών εφαρμογών, που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση και σου δίνουν φοβερή ώθηση.

Apps για επανάληψη

Όταν η ύλη είναι πολυσέλιδη και ο χρόνος σου ελάχιστος, δεν έχεις, δυστυχώς, την ευκαιρία για εξονυχιστικό διάβασμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει αναγκαστικά να περιοριστείς τουλάχιστον στα βασικά, κάνοντας μια επανάληψη όλων αυτών που κανονικά θα έπρεπε να έχεις διαβάσει.

Μία από τις εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις επανάληψη είναι η Flashcards – Study, Memorize & Prepare for exams, με την οποία δημιουργείς τις κάρτες επανάληψης, εύκολα και γρήγορα,και μπορείς να ανατρέχεις σ΄αυτές κάθε φορά που το θέλεις. Προετοίμασε τις κάρτες σου έτσι ώστε να τις έχεις έτοιμες όταν τις χρειαστείς.

Αντίστοιχα, με την εφαρμογή StudyBlue Flashcards & Quizzes μπορείς να αποθηκεύσεις τις κάρτες σου στο κινητό σου και να ρίχνεις μια ματιά, ακόμη κι όταν είσαι στο λεωφορείο.

Για βιβλιογραφία

Mendeley, Mendeley, Mendeley. Η εφαρμογή που και τα ίδια τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εμπιστεύονται και συστήνουν στους φοιτητές τους μέσα από τις ιστοσελίδες τους. Πρόκειται για μια εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύεις αρχεία και να δημιουργείς βιβλιογραφικές αναφορές εύκολα και απλά σε MLA, APA, σε όποιο πρότυπο επιθυμείς.

Μπορείς ακόμη να μετατρέψεις μία ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία στο πρότυπο που επιθυμείς. Απλά πράγματα. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να μοιραστείς με άλλους την προσωπική σου βιβλιοθήκη με έγγραφα και αρχεία, καθώς και τις δικές σου βιβλιογραφικές αναφορές, ούτως ώστε να είναι πολύ πιο εύκολη η συγγραφή μιας εργασίας στο μέλλον.